×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Församling krävs på ytterligare 300 000 kronor

2012-12-21, Tidningenvision.se

Skanör-Falsterbo församling hotas återigen av vite för brister i arbetsmiljön. Nu vill Arbetsmiljöverket att församlingen ska betala 300 000 kronor i böter.

Sedan 2010 har Arbetsmiljöverket gjort flera inspektioner i Skanör-Falsterbo församling och hittat allvarliga brister. Det handlar bland annat om ledarskapet. Det finns till exempel ingen ansvarsfördelning mellan arbetsledaren och kyrkoherden och det finns stora brister i kunskaperna om arbetsmiljöfrågor, skriver Sydsvenskan.

Dessutom har kyrkoherden svårt att tygla sitt humör. De anställda uppger att de känner sig otrygga på grund av hans språkbruk med svordomar, nedsättande ordval och bristande respekt.

Förra sommaren utfärdade Arbetsmiljöverket ett hot om vite. Eftersom man anser att församlingen inte gjort tillräckligt för att rätta till bristerna har verket nu vänt sig till förvaltningsrätten med en begäran om att domstolen ska döma ut vitet.

Församlingen har sedan tidigare i år ett annat vite hängande över sig. Det gäller också arbetsmiljön och är på 600 000 kronor. De bristerna måste församlingen ha åtgärdat senaste den 15 januari 2013 för att slippa betala.

Församlingens juridiska ombud tillbakavisar Arbetsmiljöverkets krav.

Församlingen har uppfyllt de krav som ställts och har lagt ut stora pengar på konsultverksamhet. Det är ganska märkligt att man kommer med ett föreläggande till på samma grunder som det gamla, säger juristen Rolf Andersson, till Sydsvenskan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum