×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flera a-kassor tvingas höja avgiften

2012-12-10, Tidningenvision.se

Den stigande arbetslösheten gör nu att flera a-kassor tvingas höja sina avgifter. IF Metall gör den största höjningen: 50 kronor.

Avgiften till a-kassa består av två delar, en grundavgift och en arbetslöshetsavgift. Den senare skiljer sig mellan förbunden beroende på hur stor arbetslösheten är bland medlemmarna.

När nu varslen ökar och arbetslösheten stiger tvingas flera a-kassor höja sina avgifter.

IF Metall höjer med 50 kronor i månaden. Under oktober och november har arbetslösheten bland medlemmarna ökat med 2 000 personer, rapporterar TT.

Även Byggnads och Transports a-kassor planerar att höja vid årsskiftet.

Håkan Nordström på Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, tror att mellan fem och tio a-kassor till kommer att ansöka om att få höja avgifterna de kommande veckorna.

A-kassan Vision planerar inga höjningar av avgiften den närmaste tiden.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum