×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler arbetslösa länge - Vision höjer avgiften

2012-12-12, Tidningenvision.se

Kostnaderna för Visions inkomstförsäkring har ökat på grund av att medlemmar är arbetslösa i längre perioder än tidigare. Nu höjer förbundet medlemsavgiften och kortar tiden man kan få ut ersättning.

Alla medlemmar i Vision som tjänar över taket i a-kassan, 18 700 kronor i månaden, får Visions inkomstförsäkring som en del i medlemskapet. Försäkringen innebär att alla som tjänar upp till 100 000 kronor i månaden får omkring 80 procent av lönen om man blir arbetslös. Utan försäkringen kan man maximalt få ut 11 000 kronor i månaden från a-kassan, oavsett tidigare lön.

Eftersom inkomstförsäkringen har betalat ut mer pengar än tidigare den senaste tiden tvingas Vision nu ändra villkoren. Avgiften, som är inbakad i medlemsavgiften, höjs med sju kronor till 25 kronor i månaden.

– Det beror främst på att fler medlemmar än tidigare har fått pengar från försäkringen under lång tid. Dessutom har lönerna ökat vilket innebär att försäkringen måste betala ut mera pengar, säger Björn Jonsson, ombudsman med ansvar för Visions försäkringar.

Förutom att höja avgiften kortas dessutom den maximala tiden man kan få ersättning från 200 till 160 dagar.

– Det gör vi för att slippa höja avgiften ännu mer. Det är ändå oerhört få som passerar 160 dagar, snittet man är inne i försäkringen ligger på 100–120 dagar, säger Björn Jonsson.

Ser du det här som en tillfällig åtgärd?

– Ja, det kan man säga. Det här svänger över tid, och det beror också på vad som händer i det allmänna försäkringssystemet. Nu diskuterar man ju till exempel att höja taket i a-kassan. Sen kanske det nya omställningsavtalet för dem som arbetar inom kommuner och landsting får en effekt eftersom de som blir arbetslösa får ersättning därifrån i första hand, säger Björn Jonsson.

Villkoren i Visions inkomstförsäkring har ändrats flera gångar sedan den infördes 2005. Då gav den ersättning i maximalt 120 dagar och kostade 22 kronor i månaden. Som lägst har avgiften varit sju kronor i månaden.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum