×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få kommuner ger rätt till heltid

2012-12-27, Tidningenvision.se

Bara var åttonde kommun erbjuder alla sin deltidsanställda att gå upp till heltid.

Socialdemokraterna lovade för elva år sedan att införa rätt till heltid för alla deltidsanställda i kommunerna. Men så har alltså inte skett, inte heller i de flesta av de kommuner där partiet styr i dag. Det visar en undersökning av SVT Nyheter.

– Där måste de ta tag i det arbetet och faktiskt genomföra rätten till heltid. Jag förväntar mig att man följer de kongressbeslut som vi fattat gemensamt. Det här är ett sådant beslut som är väldigt viktigt, säger Carin Jämtin till SVT Nyheter.

Inte heller i de kommuner som styrs av alliansen är det särskilt vanligt att deltidsanställda erbjuds heltid, trots att Moderaterna tidigare sagt att man vill genomföra detta. Men arbetsmarknadsminister Hillevi Engström vill inte lagstifta om saken.

– Vi tror att avtalsvägen är den bästa för att komma fram i den här frågan. Det är arbetsmarknadens parter som ska lösa den i förhandlingar, säger Hillevi Engström (M) till SVT Nyheter.

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum