×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få fick fast jobb efter coachning

2012-12-06, Tidningenvision.se

Regeringens miljardsatning på jobbcoachning för arbetslösa har haft liten effekt, visar en utvärdering.

Sedan 2009 kan arbetslösa få stöd av en jobbcoach som under tre månader hjälper till att hitta vägar till jobb. Fram till 2011 fick 273 000 personer jobbcoachning till en kostnad av 2,6 miljarder kronor.

Men även om de som fått jobbcoachning är mer nöjda än andra arbetslösa, är resultatet av coachningen magert när det gäller hur många som fått jobb. Det visar en rapport från IFAU, Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Vid en jämförelse efter ett års arbetslöshet har de som deltagit i jobbcoachning fått jobb något snabbare än andra. Men det handlar mest om tillfälliga jobb. Sett på en period om två år är det ingen skillnad när det gäller hur många som fortfarande är arbetslösa.

Coachningen har fungerat bäst för kvinnor, personer som varit arbetslösa kort tid, arbetslösa från länder utanför Europa, samt högutbildade. För arbetslösa män går det inte att se någon positiv effekt alls av jobbcoachningen. För personer som varit arbetslösa länge och för äldre är resultatet till och med sämre för de som haft jobbcoachning jämfört med andra arbetslösa.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum