×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsgivarna vill ha sifferlöst avtal

2012-12-19, Tidningenvision.se

Precis som de senaste åren vill Sveriges Kommuner och Landsting har ett sifferlöst avtal som gäller tills vidare. I morgon lämnar Vision sina krav inför avtalsrörelsen.

Nu har avtalsrörelsen 2013 dragit igång på allvar. I dag lämnade arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, sina utgångspunkter inför förhandlingarna om det nya avtalet med Vision och de andra facken som ska vara klart 31 mars 2013.

Avtalet gäller omkring 100 000 medlemmar i Vision som jobbar i kommuner, landsting och vissa kommunala bolag.

Precis som de senaste åren vill SKL ha ett avtal som gäller tills vidare eller åtminstone under lång tid. Arbetsgivarna vill också ha ett så kallat sifferlöst avtal, det vill säga ett avtal utan några procentsiffror, som anger hur stora löneökningarna ska bli.

Arbetsgivaren vill att de lokala arbetsgivarna inte ska behöva styras av några siffror från centralt håll och att det inte ska finnas några garantier för att alla ska få löneökningar.

SKL vill också att alla avtal på den kommunala sidan ska bli mer lika varandra och att de har ett gemensamt datum för löneöversynen för att förenkla för arbetsgivarna.

Vision lämnar sina avtalsyrkanden till SKL i morgon eftermiddag.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum