×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler privata tjänstemän sägs upp

2012-12-03, Tidningenvision.se

Antalet uppsagda tjänstemän som söker stöd av Trygghetsrådet, TRR, har ökat med 16 procent under de senaste tre månaderna. I kommuner och landsting syns inte samma utveckling.

Antalet uppsägningar drabbar nu även många tjänstemän. Det visar statistik från Trygghetsrådet TRR som hjälper uppsagda tjänstemän inom den privata sektorn till nya jobb.

Under september, oktober och november har drygt 5 100 uppsagda tjänstemän sökt stöd från TRR. Det är 16 procent fler än under lågkonjunkturen och finanskrisen 2008 då 4 316 personer ansökte om hjälp.

–Det är ett tydligt tecken på att 2013 blir ett sämre år än 2012, säger TRR:S vd Calle Leinar, i ett pressmeddelande.

Omställningsfonden, som är kommunernas och landstingens motsvarighet till TRR, har dock inte märkt av samma ökning.

–Nej, vi har legat på ett sjuttiotal personer i månaden som vi gjort hela hösten, säger Helena Norman, kommunikationsansvarig på Omställningsfonden.

I kommuner och landsting kommer varsel och uppsägningar normalt sett senare än i den privata sektorn när det bli lågkonjunktur.

Omställningsfonden har bara funnits sedan januari 2012 och kan därför inte jämföra med tidigare år.

–Det har inte varit något under hösten som föranleder några särskilda insatser men vi fortsätter såklart att bevaka utvecklingen för att se vad som händer inför nästa år, säger Helena Norman.

Omställningsfondens arbete omfattar 1,1 miljoner anställda inom kommuner och landsting. De flesta som varslades under hösten är lärare, personliga assistenter, elevassistenter och barnskötare.

TRR:s område omfattar omkring 700 000 tjänstemän i det privata näringslivet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum