×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer flickhem

2012-08-10, Tidningenvision.se

En boendestödjare sades upp från sin arbetsplats på ett flickhem utan någon förklaring. Nu stämmer Vision arbetsgivaren.

Det var i våras som en boendestödjare på flickhemmet Smilla i Nyköping utan förvarning sades upp från sitt jobb, med två månaders uppsägningstid. Personalchefen kunde inte ge någon förklaring till uppsägningen, utan hänvisade till den anställdas chef, som var på utlandssemester.

Under tiden tog boendestödjaren kontakt med Vision för att få råd om vad hon skulle göra. Senare ringde chefen den anställda och förbjöd henne jobba under uppsägningstiden på grund av att hon hade kontaktat facket. Boendestödjaren, som inte har fått den lön hon hade rätt till under uppsägningstiden, tog då på nytt kontakt med Vision, som därefter har skött kontakterna med bolaget.

Bolaget hävdar bland annat att boendestödjaren har haft en tillfällig anställning, men i avtalet finns inget slutdatum.

Vision stämmer nu bolaget och kräver att uppsägningen ogiltigförklaras samt ett skadestånd på 120 000 kronor till boendestödjaren.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum