×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vill ha mer fokus på assistenterna

2012-08-17, Tidningenvision.se

Vision bör jobba mer för att stärka yrkesgruppen administratörer. Det tycker Veronica Silén som är en av alla medlemmar som motionerat till årets förbundsmöte.

Fakta

Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. Mötena äger rum varannat år, i höst 20–23 september i Norrköping. 227 ombud deltar. Motionerna behandlas först i olika utskott innan besluten fattas i plenum.

”Lyft fram de administrativa proffsen!” är Veronica Siléns förslag till förbundsmötet. I sin motion föreslår hon att 2013 blir administratörernas år, och att Vision lyfter fram yrket så att det märks.

– Det lyfts fram många yrkesgrupper i Vision som till exempel chefer, tandsköterskor och andra. Men det blir aldrig något riktigt fokus på administratörer. Speciellt inte på assistenter i kommuner, en stor grupp som jag tycker blivit lite bortglömda trots att de gör så fina insatser överallt, säger Veronica Silén, som själv arbetar som assistent på kommunledningskontoret i Gävle.

Vilka yrkesfrågor är viktiga?

– Jag tycker att man bör fokusera extra på utbildningar för den här gruppen. De erbjuds inte särskilt mycket, vare sig internt i kommunerna eller på något annat sätt.

Och lönerna?

– Det kommer i förlängningen, med mer kompetensutveckling har man mer på fötterna och bättre möjligheter att kräva mer, säger Veronica Silén.

Och Veronica Silén har fått gehör från Visions förbundsstyrelse. I sitt yttrande säger den ja till förslaget att uppmärksamma administratörsyrket 2013.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum