×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vi ska kunna leva på vår lön”

2012-08-29, Tidningenvision.se

Tandsköterskan Lotta Kindmark, 41 år, i Göteborg är förbannad över den låga begynnelselönen. –Det är helt absurt att man 2012 är beroende av sin partner för att kunna försörja sig, säger hon.

När Lotta Kindmark började arbeta som tandsköterska hade hon 17 300 kronor i månadslön. I dag, två år senare, tjänar hon 17 800 kronor, och det trots att hon tagit på sig extra ansvar och arbetsuppgifter.

– Det är ingen låg lön, det är en icke-lön, säger hon.

Nu har lotta kindmark tröttnat och är öppen inför chefen, som hon har god kontakt med, att hon söker andra jobb, bland annat på den privata sidan

– Men egentligen vill jag jobba i det offentliga, som jag tycker att vi ska värna om. Jag brinner också för att jobba med barntandvård eftersom jag jobbat inom barnomsorgen i många år, och det är svårare om man jobbar privat.

Att flytta till en annan ort för att tjäna mer är inte ett alternativ.

– Nej, med tre barn som går i skolan och en man som har jobb här sitter man fast. Dessutom tycker jag att tandsköterskor i hela landet ska ha en lön som det går att leva på, säger hon.

Men eftersom hon trivs bra med tandsköterskejobbet och satsat två år av sitt liv på att utbilda sig vill hon inte gå utan en fajt.

– Jag tycker att det här är fel och kan tänka mig att stanna kvar och kämpa för bättre lön, men inte hur länge som helst.

begynnelselönen för en tandsköterska bör ligga på minst 20 000 kronor i månaden och sedan följas av en rimlig löneutveckling, tycker Lotta Kindmark.

Att ha en lön som det går att försörja sig på är viktigt – inte minst inför barnen.

– Att kunna visa barnen att både män och kvinnor har löner som det går att leva av. Det här är i allra högsta grad en jämställdhetsfråga.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum