×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Varannan går till jobbet trots sjukdom

2012-08-24, Tidningenvision.se

Över två miljoner anställda går till jobbet trots at de är sjuka. Allra vanligast är det bland lärare, byggnadsarbetare, restauranganställda, chaufförer och socialsekreterare.

Så kallad sjuknärvaro, att man går till jobbet trots att man är så sjuk att man egentligen skulle stanna hemma, är ett stort problem i Sverige. Enligt siffrorna från Statistiska centralbyrån och Arbetsmiljöverket går 50 procent av kvinnorna och 47 procent av männen till jobbet trots att de inte är friska, skriver tidningen Arbetet.

Siffrorna i Arbetsmiljöundersökningen visar också att sjuknärvaron har ökat med tre procentenheter sedan den förra undersökningen. Det motsvarar 140 000 fler personer.

Enligt professor Gunnar Aronsson på psykologiska institutionen vid Stockholms universitet är det framför allt tre grupper som har hög sjuknärvaro:

  • Lågavlönade
  • Personer med otrygga anställningar
  • Specialister som kan vara svåra att ersätta

Yrken inom vård, skola och omsorg har också alltid legat högt enlig Gunnar Aronsson. Han tror att det beror på en moralisk förpliktelse, att man har svårt att lämna barn och sjuka i sticket.

Bland kvinnor har lärare, restauranganställda och socialsekreterare högst sjuknärvaro.

Bland männen är det gruv- och byggarbetare, lärare och chaufförer.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum