×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var femte vuxen vårdar en närstående

2012-08-31, Tidningenvision.se

Omkring 1,3 miljoner svenskar ger vård eller stöd någon anhörig som är gammal, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Det visar en ny kartläggning.

–Utan insatser från familj, grannar och vänner skulle inte samhället klara av att tillgodose befolkningens behov av vård och omsorg, säger Susanna Dellans, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Kartläggningen som gjorts av Socialstyrelsen är den första i sitt slag. Den visar också att cirka 100 000 personer måste gå tidigare från jobbet eller gå ner i arbetstid för att kunna vårda eller på annat sätt ge stöd till närstående.

Det kan handla om vård och tillsyn eller att hjälpa till med praktiska sysslor och ekonomi.

Den största gruppen som hjälper närstående är 45–64 år. I de flesta fall handlar det om att ta hand om föräldrarna. Det är också vanligt att 65–80-åringar tar hand om sina makar och att 30–44-åringar ger omsorg till sina barn eller föräldrar. Det är något vanligare att det är kvinnor som ger regelbunden omsorg.

Läs Socialstyrelsens rapport här (pdf)

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum