×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utmaning få in HBTQ i vardagsjobb

2012-08-03, Tidningenvision.se

Det fackliga HBTQ-engagemanget är en fråga om normer i den dagliga arbetsmiljön. Det slogs fast vid TCO:s paneldebatt på Stockholm Pride.

– Pride är en frihetsrörelse som går hand i hand med den fackliga rörelsen. Det handlar om demokrati, arbetsmiljöfrågor och rätten att få vara sig själv, sa Eva Nordmark, ordförande i TCO, som är huvudsponsor för årets Pride.

I panelen stod också Sören Juvas, före detta ordförande i RFSL, ledamot i International Lesbian and Gay Association och delaktig i en TCO-rapport om sexuell läggning och ställningstagande, samt Visions avdelningsordförande i Göteborg, Marcus Gustavsson, båda med ett starkt HBTQ-engagemang.

Marcus Gustavsson, som även är ordförande för HBTQ-festivalen i Göteborg, berättade att Vision i Göteborg jobbar hårt för att frågorna ska bli en del av arbetsmiljön.

– Vi vill bland annat ha kollektivavtal med arbetsgivare så att de förbinder sig att aktivt förebygga diskriminering av HBTQ-personer. Men även om vi inte har mött något uttalat motstånd till det, så ligger det långt ner på många arbetsgivares dagordning.

Det fackliga arbetet med HBTQ-frågor internationellt går både upp och ner. Sören Juvas berättade om motstånd från bland annat regeringen när TCO ville utvidga diskrimineringsklausulen att omfatta sexuell läggning i EU. Men det finns länder där facken har kommit långt.

– I England finns ett fackförbund som är en variant av RFSL, som driver frågan.

Seminariet hölls samtidigt som ett av de mest populära inslagen på Pride House med Annika Lantz och Tiina Rosenberg, men inte många stolar lämnades tomma.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum