×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt få tillbaka jobbet trots seger i AD

2012-08-17, Tidningenvision.se

En seger i Arbetsdomstolen betyder sällan att du får tillbaka ditt jobb. Sedan 2006 har endast en av 20 fått komma tillbaka till sitt gamla jobb.

Landets kommuner trotsar Arbetsdomstolen, AD, visar en genomgång som tidningen Arbetet genomfört. Av de totalt 20 fall sedan 2006 där AD ogiltigförklarat olika uppsägningar och avsked har endast en person fått tillbaka sitt jobb.

Kommunerna väljer i stället att köpa ut anställda, visar genomgången. Det har de rätt att göra, enligt Lagen om anställningsskydd. Lagen säger nämligen att en arbetsgivare får vägra att rätta sig efter en fällande dom. Dock kommer en vägran inte gratis.

I lagen finns en prislista fastställd, mellan 6 och 32 månadslöner kostar det att köpa ut anställda beroende på anställningstid.

Samtidigt antas dessa 20 fall endast vara toppen av ett isberg. Ofta gör facket och arbetsgivaren upp om ett avgångsvederlag för den personal som kommunen vill bli av med. På så vis slipper alla parter en kostsam och utdragen tvist i domstol.

– Att driva personalärenden till AD är aldrig ett förstahandsalternativ, säger Sophie Thörne på Sveriges kommuner och landsting till Arbetet.    

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum