×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora skillnader på första lönen

2012-08-28, Tidningenvision.se

De nykläckta tandsköterskorna i Uppsala och Gävleborg får minst i lönekuvertet. Begynnelselönen ligger tre tusenlappar lägre än kollegernas i Halland, visar Tidningen Visions granskning.

Begynnelselönen för tandsköterskor, eller den lön en utbildad tandsköterska utan arbetslivserfarenhet får, skiljer sig ganska mycket åt över landet.

Bäst betalt får tandsköterskorna i Halland som börjar sin lönekarriär inom yrket med en lön på 20 000 kronor. Plånboken blir dock betydligt tunnare för de nybakade tandsköterskorna i Gävleborg och Uppsala som får en första löneutbetalning på 17 000 kronor i månaden.

I Västra Götaland, där tandsköterskan Lotta Kindmark arbetar ligger begynnelselönen något högre, på 17 800 kronor. Personalchefen Annelie Bernhardsson anser att lönen är rätt satt i förhållande till de andra yrkesgrupperna.

– Jag vill inte på något sätt påstå att tandsköterskorna är högavlönade, men lönen ligger rätt i relation till tandhygienisterna och tandläkarna.

Hon har förståelse för kritiken att det kan vara svårt att klara sig på lönen om man är ensamstående.

– Men det är ett samhällsekonomiskt problem och inte något som en enskild arbetsgivare kan åtgärda, säger hon.

Annelie Bernhardsson framhåller att man satsat på att få till en bra medellön för tandsköterskor. Den som jobbar i fem år kan räkna med ett påslag på 1 400 kronor (700 kronor efter två år och ytterligare 700 efter fem år) utöver lönerevisionerna.

Men Kjell Sunnerdahl, Visions sektionsordförande för tandvården i Västra Götaland, är inte nöjd med lönebilden för tandsköterskorna i regionen.

– Lönebilden är sammanpressad. Det är svårt att få till någon lönespridning eftersom många har jobbat lika länge och har liknande erfarenheter. Vi kämpar på för att förändra, men har hittills inte hittat något bra system.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum