×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

ST: mer kunskap om upphandling

2012-08-20, Tidningenvision.se

ST skriver i dag i ett pressmeddelande att offentlig upphandling måste gå hand i hand med sociala och etiska hänsyn. ”Det som krävs är ökat kunskap”, säger fackförbundets ordförande Britta Lejon.

Upphandlingsfrågor är just nu på tapeten, inte minst efter den senaste tidens diskussioner i media kring statliga verksamheters inköp av varor och tjänster. ST lämnade i dag sitt remissvar till Socialdepartementet angående Upphandlingsstödsutredningens betänkande ”Upphandlingsstödets framtid”.

I svaret skriver ST bland annat att det är viktigt att befintlig personal ses som en viktig resurs och att arbetstagarorganisationer tidigt involveras i processer av omorganisation.  

– Det som krävs är ökat kunskap, samlat stöd och att myndighetsledningarna blir mer insatta och aktiva i upphandlingsfrågor, säger Britta Lejon, ordförande i fackförbundet ST i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet passar ST även på att kommentera upphandlingens mer etiska bitar:

– Hushållningen med offentliga medel måste gå hand i hand med sociala och etiska hänsyn och inte minst i det avseendet är det viktigt att tillvarata fackligt förtroendevaldas kunskap i upphandlingsprocessen, säger Britta Lejon.

Utredningen har tidigare förslagit att en ny myndighet bildas för att stärka stödet vid offentlig upphandling. Myndigheten är tänkt att vägleda och ge stöd i bland annat juridik, ekonomi samt miljö- och sociala hänsyn.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum