×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Snabba cash i Ängelholm

2012-08-14, Tidningenvision.se

Vision i Ängelholms kommun var tidigt klara med de nya lönerna. Trots att det centrala avtalet drog ut på tiden, fick medlemmarna pengarna redan på junilönen.

– Det viktiga är att man har en cykel för löneprocessen som omfattar hela året, säger Susanne Jönsson, Visions avdelningsordförande i Ängelholm och beskriver hur man startar på hösten med medarbetarsamtal och sedan fortsätter enlig en fastställd dagordning.

Facket har överläggningar med arbetsgivaren på bestämda datum, anställda och chefer har lönesamtal, och målet är alltid att alla löner ska vara klara till första april.

– Jag tycker att processen fungerar bra. Vi har en öppen dialog och ett jättebra samarbete med HR-avdelningen som ger oss allt underlag vi vill ha, säger Susanne Jönsson.

I år blev det centrala avtalet klart i slutet av maj. Där slås fast att löne­ökningarna i år ska ligga på minst 2,6 procent i genomsnitt.

I Ängelholm blev utfallet högre. Den exakta siffran är inte klar, men löneökningarna blir ungefär 3,8 procent i genomsnitt för de 281 medlemmarna, 5,25 procent för chefsmedlemmar.

– Vissa har fått ett bra utfall, för andra som fått sämre tycker jag att man behöver titta mer på den individuella lönesättningen. Jag har begärt handlingsplaner och vill veta varför de får en dålig löneutveckling och vad som ska göras för att den ska bli bättre.

Är det något som kan göra löneprocessen ännu bättre?

– Alla är ju inte nöjda med samtalen som inte alltid fungerar fullt ut. Men nu till hösten ska vi ha en utbildning för alla chefer och fackliga ombud där vi går igenom hur samtalen med medarbetarna ska gå till, säger Susanne Jönsson.

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum