×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skärpta regler för rökare i Kristianstad

2012-08-13, Tidningenvision.se

Vid årsskiftet inför Kristianstad rökfri arbetstid för sina anställda. Kommunen ska också försöka få brukare att sluta röka när personal är i deras bostäder.

Från 1 januari 2013 blir det förbjudet för alla anställda i Kristianstads kommun att röka på arbetstid. Det beslutade kommunfullmäktige redan i januari. Nu har tjänstemän i kommunen tagit fram riktlinjer för hur reglerna ska se ut.

Rökförbudet gäller alla och innebär att man inte får röka under arbetstid, oavsett var man befinner sig. Det är dock tillåtet att röka under lunchrasten.

I riktlinjerna står också att förbudet även gäller praktikanter och personer som är anställda genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Eftersom beslutet är fattat av kommunfullmäktige förväntas även politikerna följa riktlinjerna.

Kommunen kan inte förbjuda medborgare som får hjälp av omsorgspersonal att röka i sina bostäder. Men i förslaget till riktlinjer finns flera exempel på vad man kan göra för att kommunens anställda inte ska behöva utsättas för tobaksrök på jobbet. Tanken är att man i biståndsbeslutet ska kunna komma överens med brukaren om:

  • Att ha rökfria rum i bostaden
  • Att uppmuntra till rökning utomhus
  • Att använda luftrenare eller vädra innan personal kommer
  • Att brukaren inte röker en viss tid innan personal kommer
  • Att brukaren inte röker under besöket

En annan lösning kan vara att medarbetarna får tillgång till skyddsmask.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum