×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skånsk färdtjänst beställs i Senegal

2012-08-17, Tidningenvision.se

Nu är det klart att färdtjänstresor som beställs i Skåne får gå via Samres central i Senegal. Skånetrafiken har nu godkänt att beställningarna får gå via Afrika.

Den 3 september tar Samres beställningscentral i Dakar över färdtjänstbeställningarna i åtta kommuner i nordvästra Skåne, senare under hösten tillkommer fler kommuner i östra Skåne.

Tidigare har Skånetrafiken sagt nej till att beställningarna ska gå via Senegal på grund av säkerhetsskäl eftersom Senegal inte omfattas av EU:s direktiv om lagrade personuppgifter.

– Man är ju alltid orolig över att personuppgifter ska läcka ut, men vi har fått betryggande besked från Samres och är nu nöjda, säger Lars Hellström, platschef på Skånetrafiken, till Sveriges Radio Kristianstad.

Lars Hellström säger att personalen i Senegal uppfyller kraven på språkkunskaper och att bokningscentralen i Dakar inte haft fler klagomål än någon annan.

–Det är den nya globaliseringen som gör att det blir så här, och oftast fungerar det väldigt bra, säger han till Radio Kristianstad.

För tre år sedan sade Stockholms läns landsting upp avtalet med Samres efter klagomål på beställlningscentralen i Moldavien.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum