×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pengaregn för att korta sjukskrivningarna

2012-08-24, Tidningenvision.se

Västerbottens landsting får 1,7 miljoner kronor av regeringen för att studera hur sjukskrivningar och rehabiliteringar inom hälso- och sjukvården bäst kan organiseras.

Regeringen har beviljat Västerbottens läns landsting 900 000 kronor för att under 2012 göra en nationell studie av koordinationen av sjukskrivningar och rehabilitering inom hälso- och sjukvården. Ytterligare 780 000 kronor får landstingets studie under 2013.

De flesta landsting har en så kallad sjukskrivningskoordinator som ska förenkla samspelet mellan läkare och Försäkringskassan, och se till att personer som är sjukskrivna får rätt rehabilitering och så snabbt som möjligt kan komma tillbaka till arbetet.

Västerbottens landsting ska i studien kartlägga hur de olika landstingen jobbar med koordinationen.

Frågor som landstinget ska svara på i studien är bland annat: Vilken kompetens är bäst lämpad för rollen som koordinator? Vilka samverkanspartners är bäst att ha? Vilka medarbetare borde man ha i arbetet?

– Studien kommer visa hur arbetet bäst kan organiseras och vilken kompetens som behövs. Det kommer alla landsting kunna dra nytta av, säger Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i ett pressmeddelande.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum