×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oseriösa vigselförrättare ska stoppas

2012-08-09, Tidningenvision.se

Länsstyrelsen i Stockholm har inlett en granskning för att stoppa oseriösa vigselförrättare som försöker ta för mycket betalt.

Att vara vigselförrättare är ett hedersuppdrag och den som viger par får en ersättning på 110 kronor per vigsel. Trots det händer det att länsstyrelsen får in klagomål på att vigselförrättare begärt mer betalning eller presenter från brudparet.

– Det är helt oacceptabelt. Enligt reglerna får vigselförrättandet inte utgöra en kommersiell verksamhet och den enda ersättning som förrättaren kan begära är för direkta kostnader som är förknippade med uppdraget, till exempel resekostnader, säger Eva Lundgren Axell, i ett pressmeddelande.

Vigselförättare utses av länsstyrelserna, ofta på rekommendation från kommuner. För att granska hur vanligt det är att de bryter mot reglerna kommer länsstyrelsen nu att kontakta de 26 kommunerna i Stockholms län för att få information om vigselförrättarnas agerade.

–För att få en så tydlig bild som möjligt kommer vi att prata med minst tre brudpar från varje granskad förrättare, säger Eva Lundgren Axell.

Om vigselförrättaren inte kan ge en trovärdig förklaring till att de begärt extra ersättning riskerar de att förlora sitt förordnande.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum