×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt kulturhus öppnar för unga idéer

2012-08-28, Tidningenvision.se

Göteborgs kulturhus för unga har ännu inget namn och vad som ska hända där inne är oklart. Kulturhusets kommunikatör Astrid Ekermo förklarar varför.

Fakta

Ålder: 29 år.

Yrke: Kommunikatör.

Arbetsplats: Göteborgs stads nya kulturhus för unga.

Intressen: Sjunger jazz i storband.

Familj: Sambo och 2-årig dotter.

Lön: 26 300 kr/månad.

Varför saknar kulturhuset namn?

– Processen som har lett fram till kulturhuset har hetat Rum för ung kultur. Men tanken är att huset ska genomsyras av att de unga själva bestämmer innehållet. Då ska de också få döpa det.

Så de unga ska komma med idéerna?

– Vi erbjuder rummet och resurserna, men initiativen och visionerna ska komma från dem själva. Ambitionen är att de om ett år ska kunna sätta ihop programmet på egen hand. På Lava, Stockholms kulturhus för unga, säger man att det tar ett år ungefär innan huset får det förtroende som det förtjänar.

Vad fyller ni huset med under invigningsveckan?

– Huset öppnades i går (14 augusti). Vi vill att definitionen av kultur ska vara bred och under veckan har vi ett 40-tal programpunkter. Det är workshops för cirkus, parkour och poesi, författarträffar, alkoholfria klubbar och improviserad musikshow.

Vad är din roll?

– Jag är kommunikatör och utbildad kulturproducent. Jag ska få ut information om huset till press, unga och politiker. Paketera konceptet så attraktivt så att de litar på att det är något bra och gött.

Vad är största utmaningen?

– Att nå dem som ännu inte vet att de skulle gilla att komma till ett kulturhus.

Har du något knep?

– Det gäller att hitta nyckelpersoner som de litar på, att bygga nätverk till fritidsgårdar och fritidsledare. Vi måste också boka in saker som fångar deras uppmärksamhet, visa vad som får plats i huset. De ska känna att det är deras hus.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum