×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mest personal på Doroteas bibliotek

2012-08-16, Tidningenvision.se

Dorotea och Emmaboda har flest anställda på biblioteken, Tingsryd har flitigast låntagare, och Åre bibliotek har i särklass flest besökare.

Antalet anställda på folkbiblioteken, framför allt när det gäller assistenter, minskar på lång sikt. Men i fjol bröts trenden när antalet så kallade årsverken (anställda omräknat till heltidstjänster) ökade något. Det visar statistik från Kungliga biblioteket, KB.

Mest personal på biblioteken i förhållande till antalet kommuninvånare har Dorotea och Emmaboda. Minst antal anställda med samma mått har Österåkers och Ekerös bibliotek.

Dorotea och Emmaboda finns också i toppen av listan över utlåning, endast slagna av Tingsryd där invånarna lånade i snitt 13,6 böcker och andra medier per person i fjol. Det kan jämföras med Upplands-Bro och Storfors som hamnar i botten av tabellen med i 3,7 utlån per invånare.

När det gäller antalet besökare distanseras alla av Åre. Biblioteket, som ligger strategiskt placerat i stationshuset, har över 40 besök i snitt per kommuninvånare. Det är dubbelt så många som tvåan Oxelösund, och en given förklaring är förstås att det är turisterna som lyfter Åres siffror i topp.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum