×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många får vänta på nya lönen

2012-08-14, Tidningenvision.se

Det nya löneavtalet för Visions medlemmar i kommuner och landsting blev klart i maj. Men de flesta har ännu inte fått sin nya lön.

Det centrala löneavtalet, som blev klart i maj, ger Visions medlemmar som grupp minst 2,6 procent i löne­påslag i år. Hur mycket varje enskild medlem får avgörs i de lokala förhandlingarna. Men enligt Kjell Svahn, Visions avtalsombudsman, är de flesta arbetsgivarna inte klara med dem än.

– Nej, många har nog haft lönesamtal men inga resultatsamtal, utan det kommer säkert att ske nu efter sommaren.

Är det onormalt sent?

– Egentligen inte, med tanke på att de centrala förhandlingarna avslutades med medling som drog ut på tiden.

Men Kjell Svahn tycker att arbetsgivarna borde ha agerat innan avtalet blev klart.

– I stället för att sitta och vänta borde man ha genomfört de årliga resultatsamtalen utan att prata i konkreta kronor. Då hade man kunnat klara av själva lönesättningen innan sommaren.

I stället får Vision-medlemmarna vänta på sina nya löner ett tag till. Det finns dock några arbetsgivare som är snabba. Ängelholms kommun (se artikel intill) brukar vara en av dem, och Kjell Svahn framhåller även Hudiksvalls kommun.

– Där har man väl lärt sig att processen måste snurra runt, oaktat om det blir två eller två och en halv procent.

Trögare brukar det gå i Göteborg, enligt Kjell Svahn.

– Man förhandlar på flera olika nivåer i någon slags hierarki, vilket tar tid.

I oktober tror Kjell Svahn att de flesta är klara med de nya lönerna, som då betalas ut retroaktivt från den 1 april i år.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum