×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö backar från tuffa upphandlingskrav

2012-08-15, Tidningenvision.se

Det går inte riva kontrakt med företag som flyttar vinster till skatteparadis, visar Malmö stads utredning om nya upphandlingsregler.

Vita jobb-modellen kallar Malmö stad sina nya regler för upphandling. Den innebär bland annat att leverantörer måste förbinda sig att inte anlita underleverantörer som har svart arbetskraft, att facket ska få kontrollera arbetsplatserna och att företagen ska ta emot praktikanter.

Men inför beslutet i kommunstyrelsen om de nya reglerna har man tvingats stryka en punkt, skriver Sydsvenskan.

Kravet att stoppa företag som placerar vinster i skatteparadis går inte att genomföra, visar en utredning från kommunens upphandlingsenhet.  Problemen är bland annat att det är svårt att definiera vad som är ett skatteparadis och att rättsläget är oklart.

Kommunalrådet Andreas Schönström (S) säger till Sydsvenskan att man nu undersöker andra möjligheter, till exempel att kommunen ska kräva in uppgifter om var leverantörerna placerar sina vinster.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum