×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Magert intresse för kulturarvslyft

2012-08-06, Tidningenvision.se

Regeringens satsning ska i år ge 1 200 långtidsarbetslösa jobb på museer och hembygdsföreningar. Hittills har ett 50-tal personer fått anställning.

Regeringen har avsatt 800 miljoner kronor på tre år till att skapa anställningar med lönebidrag för att digitalisera, vårda och inventera kulturarvet. Men hittills har gensvaret från arbetsgivarna varit svagt, rapporterar SR:s kulturnytt.

Problemet är att länsmuseerna och andra institutioner som ska ordna fram jobben inte har råd. Staten står för 75 procent av lönekostnaden, resten ska arbetsgivarens stå för. Och de pengarna finns inte.

Tidigare i våras gjorde Visions tidning Allt om Jobbet en enkät till länsmuseerna. Bara tre av 18 chefer svarade då att de tänkte delta i kulturarvslyftet.

Kraven på medfinansiering kritiserades redan innan Kulturarvslyftet sjösattes. Men regeringen har inga planer på att ändra villkoren.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum