×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på bättre stöd för flyktingmottagning

2012-08-09, Tidningenvision.se

Staten måste ge bättre kompensation till kommuner som tar emot många flyktingar med låg utbildning. Det skriver tolv kommunstyrelseordföranden i en debattartikel.

Staten har ansvar för att flyktingar inom två år kan börja arbeta och klara sin egen försörjning. Men för lågutbildade flyktingar kan det ta upp till tio år, vilket innebär stora kostnader för kommunerna. Staten måste ta ett större ekonomiskt ansvar, skriver tolv kommunstyrelseordföranden i en debattartikel i Dagens Nyheter.

De nya reglerna som öppnar för familjeåterförening för somaliska anhöriga kommer också att ställa stora krav på kommunerna. Med kort varsel kan det komma flera hundra människor till kommuner som tagit emot många flyktingar från Somalia. Kostnaderna för återförening täcks bara till viss del under två år, och kommunerna kan tvingas till nedskärningar, skriver politikerna.

De begär nu att regeringen svarar på vilket stöd kommuner som tar emot många lågutbildade flyktingar ska få, och vill veta vilken ekonomisk kompensation staten ska ge för återförening av splittrade flyktingfamiljer.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum