×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner befarar brist på ekonomer

2012-08-21, Tidningenvision.se

Mer än hälften av kommunernas ekonomichefer tror att det kommer bli svårt att locka till sig ekonomer i framtiden, enligt Visions undersökning.

Landets kommunala ekonomichefer har fått svara på en enkät. Mer än hälften, 54 procent, tror att det kommer bli svårt att rekrytera ekonomer med rätt kompetens de närmaste åren, visar en ny undersökning som fackförbundet Vision gjort.

Endast tre av tio ekonomichefer säger sig kunna erbjuda en konkurrenskraftig lön vid nyanställning, och endast fyra av tio anser att de kan erbjuda goda karriärmöjligheter.

– Resultatet stämmer väl överens med de personalchefsbarometrar vi gjort de senaste åren. Men samtidigt är det intressant att så pass många underkänner sig själva, säger Jonas Karlsson, som arbetar med chefs- och ledarskapsstrategier på Vision.

Däremot säger nio av tio ekonomichefer att de kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter.  

– Det är de stolta över. En kommun är en spännande organisation att arbeta i. Det tycker de själva, men då gäller det att bli ännu bättre på att framhålla det, säger Jonas Karlsson.

Vilka kommuner upplevde att det var lätt att rekrytera?

– Om jag ska generalisera så såg vi att större kommuner, och särskilt kommuner där man har en högskola eller ett universitet i nära anslutning, upplever att de har lättare att rekrytera, oberoende av lön.

306 ekonomichefer har fått enkäten. 119 svarade, vilket ger en svarsfrekvens på 39 procent.

Rapporten presenteras i morgon, onsdag, på kommunmässan Kommek i Malmö.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum