×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala ingenjörer missnöjda med lönen

2012-08-20, Tidningenvision.se

Kommunalt anställda ingenjörer är nöjda med sina jobb men missnöjda med lönen, det visar en ny rapport.

De kommande tolv åren kommer 4 av 10 ingenjörer i kommunerna att gå i pension. Samtidigt väljer allt fler nyexaminerade ingenjörer bort den kommunala sektorn för den privata. En stor anledning antas vara lönen, det menar Sveriges ingenjörer som ligger bakom rapporten.

Skillnaden i lön är stor, bland ingenjörer födda 1972–1976 ligger till exempel månadslönen i privat sektor på 42 500 kronor jämfört med strax över 35 000 för den kommunala. Och redan i ingångslön skiljer det minst en tusenlapp mellan privat och kommunalt nyanställda ingenjörer. 

I rapporten får ingenjörerna frågan hur nöjda de är med sina arbeten samt hur nöjda de är med lönen. 35 procent av de kommunala ingenjörerna är missnöjda med sina löner, jämfört med 25 procent för de privata. Däremot är de kommunalt anställda ingenjörerna i stort nöjda med sitt jobb.

– Kommunerna måste ge bättre löner, det räcker inte med intressanta arbetsuppgifter, säger Patrik Björnström, utredare på Sveriges Ingenjörer.

Rapporten presenteras i sin helhet på kommunmässan Kommek i Malmö onsdag den 22 augusti.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum