×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal tar efter Visions modell

2012-08-21, Tidningenvision.se

Kommunals medlemmar har tidigare inte fått möjlighet att byta semesterdagstillägget mot flera lediga dagar. Men trycket från medlemmarna blev för stort när många i Örebro kommun hotade att gå över till Vision.

Visions avtal med Sveriges Kommuner och Landsting har i flera år gett medlemmarna möjlighet att byte semesterdagstillägget mot fler lediga dagar om arbetsgivaren går med på det lokalt. Rätten att byta har infört i många kommuner. Men Kommunal medlemmar har inte haft den möjligheten i sitt centrala avtal. Så sent som 2010 sade förbundet nej i avtalsrörelsen, skriver tidningen Kommunalarbetaren.

När Vision och de andra facken i Örebro kommun fick till ett avtal med arbetsgivaren i vintras blev det succé: 3 000 anställda anmälde att de ville byta pengarna mot fler lediga dagar. Avtalet gällde dock inte Kommunals vilket väckte ilska hos många medlemmar.

–Många från Kommunal hörde av sig och var intresserade av att gå med i Vision för att få byta semesterdagstillägget mot fler semesterdagar, säger Jan Anderson, Visionsordförande i Örebro.

När Kommunals nya centrala avtal blev klart i våras var paragrafen som förbjöd lokala uppgörelser när det gäller semester borta. Enligt Kommunal har trycket varit stort från medlemmar i hela landet. Nu kan även Kommunal träffa avtal med arbetsgivarna ute i kommunerna.

Kommunal och Örebro kommun förhandlar just nu om ett lokalt avtal. Personalenheten räknar med att även Kommunals medlemmar ska kunna byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar från och med nästa år.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum