×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun polisanmäler assistansföretag

2012-08-23, Tidningenvision.se

Borlänge polisanmäler ett företag för bedrägeri. Orsaken är att kommunen misstänker att företaget begärt pengar för sysslor de inte utfört.

Enligt anmälan har en person beviljats assistans men vid ett hembesök visade det sig att personen inte fått någon hjälp alls. Företaget som skulle utföra assistansen har dock skickat in timrapporter till kommunen och fått pengar utbetalda.

– Det handlar om ganska stora summor, säger Barbro Hietala Nordlund (S), ordförande i omsorgsnämnden till Dalarnas Tidningar.

En statlig utredning har konstaterat att det förekommer omfattande fusk med ersättningarna. Och det är stora summor det handlar om – en person i stort behov av assistans för att klara sitt dagliga liv beräknas kosta upp emot fyra miljoner kronor per år.

– Visst har vi blivit vaksamma. Men vår utgångspunkt är att folk inte fuskar. Jag tror det är ovanligt, säger Barbro Hietala Nordlund.

Ärendet är nu hos polisen.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum