×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inget meddelarskydd för privat anställda

2012-08-24, Tidningenvision.se

Stärkt meddelarskyddet för anställda inom privat verksamhet som finansieras av offentliga medel? Yttrandefrihetskommittén hann inte analysera frågan.

Tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen ska behållas. Det anser Yttrandefrihetskommittén som nu lämnat sitt slutbetänkande.

Kommitténs uppgift har varit att undersöka möjligheten att skapa en ny, teknikoberoende, grundlag för tryck- och yttrandefrihet. Efter nio års utredande blev svaret nej, en ny grundlag behövs inte. Det här är den sjätte kommittén som kommit till samma slutsats under de senaste decennierna.

I stället föreslår ledamöterna en rejäl språklig genomgång samt mindre ändringar och förtydliganden av de befintliga lagtexterna.

Dock har kommittén ”av tidsskäl” inte närmare hunnit analysera frågan om meddelarskydd för anställda inom privat verksamhet som finansieras av offentliga medel.

Personer som jobbar i offentlig sektor kan lämna uppgifter till media för att uppmärksamma missförhållanden på arbetsplatsen, utan att riskera straffpåföljd. Och arbetsgivaren får inte efterforska uppgiftslämnarens identitet. Den rättigheten gäller i dag inte privat anställda. Inom det privata kan man åberopa affärshemligheter, då är det straffbart för uppgiftslämnaren att prata med media.

Ändringsförslagen föreslås träda i kraft 1 januari 2015.

 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum