×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Inför enhetlig bedömningsmetod”

2012-08-06, Tidningenvision.se

Valfriheten inom vård och omsorg fungerar inte, och biståndsbedömningen behöver riksnormer. En biståndsbedömare i Österåkers kommun har väckt frågan på DN debatt.

Systemet med socialtjänstens biståndsbedömning är inte rimlig. Det skriver Tarja Brandeus, själv biståndsbedömare i Österåkers kommun, på DN debatt i dag.

När ädelreformen infördes var syftet att den enskilde skulle få välja var och hur de ville bo med hjälp av social hemtjänst eller hemsjukvård. ”Men som det är i dag så är det inte den enskilde som väljer, utan en biståndsbedömare avgör insatserna hemma och hur länge den enskilde ska ha det så”, skriver Tarja Brandeus, som menar att bristen i resurser kan leda till att biståndsbedömare tvingas ta beslut som inte är värdiga de behövande.

Hon menar också att socialtjänstlagen inte ger utrymme för flexibilitet, trots att förutsättningarna hos äldre och vårdbehövande kan förändras från dag till dag.

Tarja Brandeus efterlyser nu en riksomfattande enhetlig bedömningsmetod, med lägsta garantinivåer.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum