×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Församlingar väntar med att nyanställa

2012-08-24, Tidningenvision.se

Många av Svenska kyrkans anställda går i pension. Men församlingarna nyanställer inte, skriver Kyrkans Tidning.

Nära 8 000 av Svenska kyrkans 22 000 anställda är över 55 år. Många kommer inom kort att gå i pension – men det är oklart hur många av tjänsterna som kommer att återbesättas.

Enligt Kyrkans Tidning är det flera faktorer som ligger bakom oviljan att nyanställa. Bland annat att många församlingssammanslagningar är på gång och att ytterligare församlingar väntar på kyrkomötets beslut om Svenska kyrkans framtida struktur. Dessutom fortsätter Svenska kyrkan att tappa medlemmar – om prognoserna stämmer så kommer kyrkan att behöva minska sin budget med två procent per år.

– Jag vågar inte svara på hur många vakanta tjänster som kommer att återbesättas, det beror på vad församlingarna beslutar lokalt, vilka behov de ser och hur de väljer att bemanna sig, säger Anna von Malmborg, samordnare för arbetsmiljöfrågor på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, till Kyrkans Tidning.

– Men i en osäker situation är genomtänkta beslut och ett bra arbete inför en nyrekrytering allt viktigare.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum