×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler öppnar för längre ledighet

2012-08-30, Tidningenvision.se

Jönköping och Strömsund är ytterligare ett par kommuner där Vision nu tecknat avtal om att medlemmarna kan byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. I andra kommuner är avtal på gång.

– Jag tycker det är helt suveränt. Det är mycket värt med extra ledighet när man har småbarn, säger Ann-Louise Hansson, näringslivsutvecklare i Strömsund och en av dem som nappade på erbjudandet om att växla in semesterdagstillägget mot fler lediga dagar.

Visions lokala avtal löper tills vidare och ger både anställda i kommunen och på det kommunala utvecklingsbolaget där hon jobbar rätt att byta till sig mer ledighet. Men det tog ett tag innan arbetsgivaren var med på noterna, berättar Visions avdelningsordförande Tore Torstensson.

– I fjol fick vi kalla handen, men nu när andra kommuner sagt ja ville arbetsgivaren ta upp frågan igen. Och då blev avtalet klart på några veckor. Det skulle börja gälla från 2013, men de medlemmar som var snabbt inne med ansökningar kunde utnyttja det redan i år, säger han.

Liksom i de flesta andra kommuner kan den som är under 40 år växla semesterdagstillägget mot fem lediga dagar. De som är äldre kan byta till sig sex dagar.

Samma villkor gäller i Jönköping, en annan av de kommuner som nyligen infört möjligheten. Där gäller avtalet från och med nästa år.

– Vi vet ännu inte hur stort intresset är. Ansökningarna ska göras senast 1 november. De som hört av sig och varit positiva är barnfamiljer. Det ses som en möjlighet att kunna vara ledig lite mer på sommaren, säger avdelningsordförande Raoul Webeklint.

I Jönköping finns en del förbehåll i avtalet. I princip gäller det bara för tillsvidareanställda. Och de som är föräldralediga eller av annan anledning inte förväntas tjäna in full årssemester omfattas inte. Inte heller de som redan har mer än 10 sparade semesterdagar.

Var det svårt att få igenom avtalet?

– Arbetsgivaren hade ju en del motargument. Bland annat när det gäller semesterskulden, att det finns så mycket sparad semester. Men de som har sparade dagar kommer ju förmodligen inte att använda den här möjligheten.

När Tidningen Vision i vintras gjorde en enkätundersökning hade cirka 25 kommuner godkänt att anställda kan byta extrapengarna man får för varje semesterdag mot fler lediga dagar. Sedan dess har fler avtal tecknats. Förutom i Jönköping och Strömsund bland annat i Timrå och Hudiksvall, samt i Örebro där 3 000 medlemmar anmälde intresse. Malung är också på gång; en överenskommelse är klar att sjösättas när förvaltningscheferna sagt sitt. I andra kommuner och landsting pågår diskussioner.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum