×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler kommuner satsar på idrottstävlingar

2012-08-20, Tidningenvision.se

Kommunerna har blivit allt mer intresserade av att locka till sig mästerskap och träningsläger. Idrotten lockar besökare och ger kommunen större attraktionskraft.

– Det har varit en väldigt stark ökning de senaste åren och det handlar både om olika former av cuper för flickor och pojkar i massa olika idrotter, men det handlar också om internationella tävlingar, säger Erik Strand, generalsekreterare i Riksidrottsförbundet, till Sveriges Radios Ekot.

Enligt Erik Strand är det tydligt att idrottsturismen ökar starkt och beräkningar visar att det finns pengar att tjäna i kommunerna. En nationell tävling i en mellanstor stad ger 800 kronor per natt och utövare enligt handelns och besöksnäringens HUI Research.

I helgen gick en stor triathlontävling i Kalmar med tävlande från hela Skandinavien och om några veckor är det premiär för ett nytt nattlopp i löpning. Nästa sommar spelas några matcher i EM i fotboll för damer i kommunen.  På ett år har idrottsturismen ökar med 11 procent enligt kommunens samordnare Johan Göransson.

Falun, som arrangerar VM i skidor 2015, räknar med 200 000 besökare i samband med evenemanget.

 Flera av kommuner som Ekot talat säger att vinsten inte bara kommer från ökade intäkter för handel och besöksnäring. Det handlar också om att öka befolkningens känsla av att man bor i en attraktiv stad och att det på sikt kan leda till fler invånare.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum