×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre arbetslösa men fler sjukskrivna

2012-08-15, Tidningenvision.se

Antalet personer som får sin försörjning genom sociala ersättningar och bidrag minskade med cirka sju procent 2011 jämfört med året innan. Däremot ökade antalet sjukskrivna.

Statistiska centralbyrån redovisar varje år statistik över antalet personer mellan 20 och 64 år som lever på sociala ersättningar och bidrag som sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, a-kassa och socialbidrag.

Varje ersättning mäts i helårspersoner för att olika typer av ersättningar ska kunna jämföras. Exempelvis blir två personer, som varit heltidsarbetslösa ett halvår var, tillsammans en helårsekvivalent.

Sedan 1990-talet har antalet minskat stadigt med undantag för några år. 2011 minskade antalet helårsekvivalenter med 7,3 procent, framför allt bland de arbetslösa och de med sjuk- och aktivitetsersättning.

Ett trendbrott är dock att antalet personer med sjukpenning steg med 13,8 procent under 2011 efter att ha sjunkit varje år sedan 2002.

Andel av befolkningen mellan 20 och 64 år som levde på sociala ersättningar och bidrag var som högst 1994 med 22,7 procent. År 2011 var andelen helårsekvivalenter av befolkningen 14,4 procent. Det är den lägsta andel som uppmätts.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum