×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fackombud vill ha tätare lönekartläggningar

2012-08-29, Tidningenvision.se

Majoriteten av de förtroendevalda i TCO-förbunden tycker att lönekartläggningar görs för sällan. Lagens krav för att upptäcka osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor är inte tillräckliga.

Enligt diskrimineringslagen ska arbetsgivare göra en lönekartläggning och en analys var tredje år. Två av tre fackligt förtroendevalda tycker att det ska ske oftare, visar TCO-tidningens undersökning bland nästan 1 300 förtroendevalda i 15 olika förbund.

De flesta av dem tycker att kartläggningen ska göras varje år. Mest positiva till täta kartläggningar är klubb- och avdelningsordförandena.

Det finns inte heller något i lagen som hindrar att lönekartläggningar görs oftare än vart tredje år. Fack och arbetsgivare kan komma överens om hur ofta det ska ske. Till exempel slår Visions centrala avtal för kommun- och landstingsanställda fast att det ska göras en kartläggning och en analys varje gång inför löneöversynen. I TCO-tidningens undersökning uppger också nästan var fjärde, 23 procent, att det görs kartläggningar varje år på deras arbetsplatser.      

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum