×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facebook-inlägg ingen grund för uppsägning

2012-08-31, Tidningenvision.se

Det anser i alla fall AD. Samtliga arbetsgivare som sagt upp eller omplacerat anställda efter inlägg i sociala medier har förlorat i domstolen, det visar en sammanställning som TCO-tidningen gjort.

I fyra fall av fyra som drivits i arbetsdomstolen, AD, har den anställde fått rätt mot arbetsgivaren, skriver TCO-tidningen.

Tidningen har gått igenom de domar som finns på området. I samtliga fall har arbetsgivaren tvingats betala skadestånd. Tre av fallen berör offentlig sektor. Alla tre har bloggat, bland annat om politik.

– Sedan vet man inte hur många de har gjort sig av med utan att det har blivit känt, säger Dan Holke, chefjurist på LO-TCO Rättsskydd till tidningen.

I den offentliga sektorn är reglerna inte lika hårda som för den privata. Det finns utrymme att kritisera sin arbetsgivare. Men för privatanställda väger oftast lojalitetsplikten tyngre än yttrandefriheten.

Ett av fallen berör två Unionen-medlemmar som skämtade om hot, eller hotade, chefer. De sades upp men fick 200 000 respektive 90 000 kronor efter förlikning med arbetsgivaren.

 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum