×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschefer pressade – kommun hotas av böter

2012-08-31, Tidningenvision.se

Överbelastning och psykisk ohälsa säger Arbetsmiljöverket, som nu hotar Orsa kommun med vite om inte arbetsförhållanden blir bättre för enhetscheferna på två äldreboenden.

Arbetsmiljöverket, AV, inspekterade Orsagården och Lillåhem den 10 maj 2010 och fann stora brister. En av bristerna var enhetschefernas arbetssituation. Risk för stress och psykisk överbelastning konstaterades.

När AV nu följt upp inspektionen på Lillåhem var bristerna fortfarande kvar. AV noterade bland annat att det inte är arbetsmiljömässigt hållbart att en enhetschef har 52 anställda under sig. Chefen kan inte hinna med skyddsronder, rehabiliteringssamtal, utvecklingssamtal och personalmöten med så många underställda.

Samma brister noterades på Orsagården, där enhetschefen har 47 anställda under sig.

Orsa kommun hotas nu med ett vite på 300 000 kronor om problemen inte åtgärdas.

– Vi lovar att göra vårt bästa, om Arbetsmiljöverket sen blir nöjda med det kan vi inte säga, säger Socialchef Christin Elofsson till Dalarnas Tidningar.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum