×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En miljard till anhöriginvandring

2012-08-30, Tidningenvision.se

Kommunerna som tar emot somaliska anhöriginvandrare får dela på 1,3 miljarder kronor i statligt bidrag. Det har regeringspartierna enats om inför höstbudgeten.

Pengarna ska delas ut under fyra år. Dessutom ska de somalier som kommer till kommunerna ha rätt till utökat etableringsstöd, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kommuner som tidigare tagit emot somaliska flyktingar har krävt bidrag av staten för att ha råd med den förväntade anhörighetsinvandring. Till bakgrunden hör att en dom i Migrationsöverdomstolen som gör det lättare för somalier att återförenas med familjemedlemmar i Sverige.

– Det som är speciellt i diskussionen kring den somaliska invandringen, är att det är kommuner som tidigare inte tagit emot flyktinginvandring i samma utsträckning som andra kommuner, som nu under ganska kort tid fått ett ganska stort antal flyktingar från Somalia, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP), till Ekot.

Flera kommuner har utrett hur många barn och vuxna som kan tänkas komma de närmsta åren och bedömer att den väntade anhöriginvandringen kommer att kräva stora samhällsinsatser i flera år framåt.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum