×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Bollen är i rullning”

2012-08-28, Tidningenvision.se

Stolt men inte nöjd. Även om alla 2012-mål inte är uppnådda har Vision kommit en bra bit på väg, konstaterar förbundsordförande Annika Strandhäll.

– Jag tycker att vi har kommit förvånansvärt långt. Jag är imponerad av vad de förtroendevalda runt om i landet har åstadkommit på bara fyra år, säger hon.

2008 formulerades sju mål, de så kallade 2012-målen, för att vända medlemsutvecklingen och säkra förbundets framtid. På förbundsmötet i Norrköping i slutet av september är det dags för avstämning av det omfattande förändringsarbetet som påbörjades för fyra år sedan.

– Vi har satt bollen i rullning och vi är en bra bit på väg. Den stora utmaningen nu är att orka fortsätta det förändringsarbete som vi har inlett. Vi kommer aldrig kunna checka av alla mål och säga att vi är färdiga. Vision måste vara i ständig förändring annars kommer vi att stagnera som organisation, säger Annika Strandhäll.

Vilka konkreta saker är viktiga att ta tag i?

– Vi måste få in fler unga medlemmar i avdelningsstyrelserna, försäkra oss om att alla nyanställda får frågan om de vill gå med i Vision och vi måste rekrytera 1 000 nya medlemmar varje månad. Det är ödesfrågor inför framtiden.

– Vi har gjort yrkessatsningar med bland annat personliga ombudsmän för olika yrken, men det är uppenbart att vi måste göra mer. Jag hoppas att förbundsmötet beslutar att det här ska vara ett av våra stora fokusområden under kommande år, säger Annika Strandhäll.

Hon betonar också vikten av att bli tydligare i den fackliga politiken för att kunna förbättra villkoren för Visions medlemmar. Förbundsstyrelsen har tagit fram ett antal så kallade "hjärtefrågor" som förbundsmötet ska besluta om. Där sägs bland annat att "din lön ska vara individuell och sättas i bra lönesamtal med din chef", "du som chef ska ha
bra förutsättningar och "du ska utvecklas i din yrkeskarriär".

Varför använder ni ett individuellt tilltal, vad är det för fel med det kollektiva "vi"?

– Inget fel alls, men vi i förbundsstyrelsen har valt du-formen för att den är tydlig och lätt att använda. För mig finns ingen motsättning mellan "jag", "du" och "vi". Det handlar om att vi tillsammans ska få ut så mycket som möjligt av våra arbetsliv. Det blir säkert en härlig diskussion om det här på förbundsmötet. Kanske leder det till att vi landar i något ännu bättre.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum