×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Beslut i fullmäktige glöms bort

2012-08-07, Tidningenvision.se

Vid flera tillfällen har beslut som tagits i Åstorps kommunfullmäktige varken förts vidare eller utförs. I vissa fall verkar beslut helt ha glömts bort.

En granskning som kommunrevisionen i Åstorp har gjort visar att flera styrdokument beslutade av kommunfullmäktige inte uppdaterats eller hanterats i de politiska nämnderna. Enligt utredaren verkar några till och med ha glömts bort helt, skriver Helsingborgs dagblad.

2001 antogs till exempel ett barn- och ungdomspolitiskt program där ett ungdomsråd skulle bildas. Men tjänstemän som revisionen talat med kände inte alls till programmet. Dokumentet hittades i en pärm vid en inventering men fanns varken i diariet eller på hemsidan. Och den arbetsmiljöpolicy som antogs i februari i år har inte diskuterats eller tagits upp för kännedom i någon av de politiska nämnderna.

Kommunrevisionens ordförande, Sven Ekelund (M), räknar upp fyra saker kommunen behöver göra.

– Först ansvarsfrågan, vem ansvarar i nämnd och styrelse för en handling? Sedan är det uppföljningsbiten som brister. Informationsflödet från fullmäktige till nämnderna brister också. Och så måste lagstiftningen följas, säger han till tidningen.

Kommunen har börjat jobba med bristerna i styrdokumenten och ska förstärka den centrala administrationen.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum