×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Virus slog ut Eslövs kommun

2012-04-12, Tidningenvision.se

Ett datavirus tvingade under onsdagen Eslövs kommuns att stänga ner hela sitt datorsystem. Systemet är under torsdagsförmiddagen fortfarande nere och anställda varnas för att starta sina datorer.

Strax innan lunch på onsdagen upptäckte en anställd i Eslöv kommun att kommunens datorsystem drabbats av en virusattack. Alla datorer samt växeln stängdes raskt ned.

IT-avdelningen fanns på plats fram till halv tio i går kväll. Sedan fortsatte några tekniker jobba med problemet hemifrån. I dag, torsdag, är systemet fortfarande nere men viruset är under kontroll, säger kommunens IT-chef Cecilia Alvesson.  

När kommer växeln igång igen?

– Vi hoppas kunna få igång den under dagen. Men det är för tidigt att garantera något än, säger Cecilia Alvesson.

Påverkas journalsystemet eller andra känsliga system?

– Vi har begränsat tillgången till de systemen så mycket som möjligt. Det är nu endast en användare som kan komma åt dem. Och vi håller en öppen dialog med vården så att de ska kunna jobba på så gott det går.

Hur kom viruset in i systemet?

– Det har vi inte lyckats härleda. Men just nu prioriterar vi främst att få upp systemen igen. Sen ska vi titta på hur det gick till.

Hur allvarligt är det?

– Det är en virusattack. Vi har fått stopp på spridningen nu, men samtidigt så har vi stängt ned många system och åtkomsten till dem. Det är svårt att säga hur omfattande eller allvarligt det här är.

Personalen får i dag inte starta sina datorer eller kolla sin mejl. Det gäller även webbmejl på telefon och surfplatta, skriver kommunen i ett meddelande på sin hemsida. Direktnummer till all personal på kommunen fungerar, men växeln ligger i skrivande stund fortfarande nere.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum