×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var femte skola utan bibliotek

2012-04-10, Tidningenvision.se

Trots att lagens regler om skolbibliotek skärpts saknar många elever tillgång till bibliotek. Och de bibliotek som finns är i många fall dåligt bemannade.

Var femte skola saknar tillgång till skolbibliotek, och bara var fjärde har ett bibliotek med bemanning 20 timmar per vecka. Framför allt är det mindre skolor som saknar bibliotek. Det visar Kungliga bibliotekets, KB, pågående insamling av statistik.

Hittills har 63 procent av skolorna besvarat undersökningen, men KB kan ändå slå fast att mer än 100 000 elever går i skolor som saknar skolbibliotek.

Många skolor följer därmed inte reglerna i den nya skollagen som trädde i kraft förra sommaren. I den slås fast att alla elever, både i kommunala skolor och i friskolor, ska ha tillgång till bibliotek.

Undersökningen visar också att bemanningen i regel är låg. Var fjärde skola har ingen särskild personal alls, och i många fall delar skolbibliotekarien sin tjänst mellan flera skolor.

KB noterar också att elever som går på skolor med bibliotek i genomsnitt har bättre tillgång till databaser, som till exempel Nationalencyklopedin. Dessutom att personalen på fyra av tio skolor med bibliotek gör särskilda insatser för elever med lässvårigheter.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum