×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga skadas allt mer på arbetsplatsen

2012-04-20, Tidningenvision.se

Förra året skadade sig 3 427 unga på sina arbetsplatser, en ökning på 17 procent jämfört med året innan. Vanligast är belastningsskador, som främst drabbar unga kvinnor.

Fakta

LO har utlyst en tyst minut för alla som dött på sina arbetsplatser och för att uppmärksamma det ökade antalet olyckor och skador. Manifestationen hålls klockan 12:00 fredagen den 27 april. Medlemmar i alla fackförbund uppmanas att delta.

De senaste fem åren har antalet anmälda arbetsplatsskador med sjukfrånvaro ökat med 17 procent, det visar en sammanställning från Arbetsmiljöverket. Den vanligaste orsaken var belastningsskador, tätt följt av fallolyckor.

De två farligaste branscherna för unga kvinnor mellan 16 och 24 år är omsorgen och sociala tjänster, där belastningsskadorna är omfattande. För unga män är det farligast att jobba inom byggbranschen, där vanliga olyckor är fall och förlorad kontroll av tunga fordon.

Mellan 2006 och 2011 fick Arbetsmiljöverket in totalt 20 000 anmälningar om skador och 65 dödsfall. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivarna tar sitt ansvar. Alla ungdomar under 18 år har till exempel rätt till handledning. Och arbetsgivarna måste informera alla nyanställda om säkerhetsrutiner, eventuella risker och skyddsutrustning.

– Det är viktigt att ungdomars första kontakt med arbetsmarknaden inte ska leda till skador och sjukfrånvaro, säger Boel Callermo, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.  

Om knappt två månader går hundratusentals ungdomar direkt från skolan och ut på arbetsmarknaden. Bara i Malmö erbjuds till exempel 60 000 sommarjobb via kommunen. Samtidigt går också Arbetsmiljöverket ut på sin årliga inspektion. Under våren och sommaren kommer verket kontrollera 825 arbetsplatser.

Arbetsmiljöverket startar också en riktad kampanj till ungdomar för att upplysa och engagera kring frågor om arbetsmiljö.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum