×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårläst i Sörmland

2012-04-10, Tidningenvision.se

Kommunerna i Sörmlands län är dåliga på att erbjuda lättläst information på sina hemsidor, rapporterar P4 Sörmland.

Det är den statliga stiftelsen Centrum för lättläst som ger de sörmländska kommunerna kritik för bristen på information på lättläst svenska.

Chefen för lättläst-tjänsten på stiftelsen, Ulla Bohman, tycker att det finns mycket plats för förbättring.

– Av de kommuner som finns i Sörmland är det få som har information på lättläst svenska över huvud taget och när man kommer in på deras första sida är det oerhört rörigt, säger hon till P4 Sörmland.

Eskilstuna och Nyköpings kommuner saknar man lättlästa sidor utan har istället valt att göra hemsidorna så enkla och tydliga som möjligt. Det är bra men inte tillräckligt, anser Ulla Bohman.

– Det finns personer som behöver något som är ännu enklare, och de har också rätt att få tillgång till information, säger Ulla Bohman.

Bäst betyg av Sörmlands kommuner får Gnesta som har de lättlästa sidor med information under en särskild flik på första sidan.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum