×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Strejken avvärjd – avtal klart inom handeln

2012-04-13, Tidningenvision.se

Fack och arbetsgivare inom detalj- och partihandeln kom i går kväll överens om ett nytt avtal. Lönerna höjs med 710 kronor i månaden vilket motsvarar 3,3 procent i genomsnitt för en butiksanställd.

Det nya avtalet mellan facket Handels och arbetsgivaren Svensk Handel blev klart i går kväll bara timmar innan Handels strejkvarsel skulle träda i kraft.

Avtalet ger löneökningar på 710 kronor i månaden för anställda inom detaljhandeln och 665 kronor för de som jobbar inom partihandeln.

Avtalet gäller i tolv månader och enligt Svensk Handel innebär det att lönekostnaderna ökar med 2,6 procent. Alltså precis på samma nivå som de normerande löneökningarna inom industrin. En orsak till att kostnaderna för avtalet inte blir större är att ingångslönerna bara höjs med 80 procent i förhållande till övriga löner.

Enligt nyhetsbyrån TT innebär avtalet i praktiken att butiksanställdas löner ökar med 3,3 procent i genomsnitt.

Parterna har också kommit överens om att öka heltidsanställningarna i branschen. Dessutom förbättras villkoren för visstidsanställda. Övergången till tillsvidareanställning begränsas till högst ett år i stället för dagens två år.

Tiden för provanställningar förlängs dock med två månader, från sex till åtta månader.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum