×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor granskning av stress i omsorgen

2012-04-02, Tidningenvision.se

300 inspektioner inom branscher med hög risk för stress ska genomföras i en EU-kampanj under året. Arbetsplatser inom hälso- och sjukvården och omsorgen kommer att få påhälsning.

Under 2012 genomför EU en inspektionskampanj som tar sikte på de växande psykosociala problemen på arbetsplatserna. Arbetsmiljöverket kommer att leda och samordna hela satsningen i Europa.

Fokus ligger på den psykosociala arbetsmiljön och i Sverige kommer man att göra 300 inspektioner inom branscher med hög risk för stress. Inspektionerna kommer att göras på arbetsplatser med minst 20 anställda inom hälso- och sjukvård och omsorgen. Ett par arbetsplatser inom hotell- och transportsektorn kommer också få besök.

–Vi kommer att förse arbetsgivarna med de redskap som behövs för att undersöka den psykosociala arbetsmiljön och tillsammans med arbetstagarna sätta in rätt åtgärder. Dessutom ska vi göra återbesök för att kontrollera att de har tagit tag i bristerna, säger Jeanette Falk Berglind, projektledare vid Arbetsmiljöverket.

Kampanjen har initierats av EU-organet Committee of Senior Labour Inspectors (SLIC). Resultatet av inspektionerna i Sverige och övriga Europa kommer att presenteras tidigast under 2013.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum