×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stopp i förhandlingarna mellan Vision och SKL

2012-04-03, Tidningenvision.se

Arbetsgivarna SKL har lämnat förhandlingarna med Vision som gäller 100 000 medlemmar i kommuner och landsting. Arbetsgivarna kräver ett sifferlöst avtal men Vision vägrar skriva på ett sådant avtal.

Fakta

  • En sak som är jättebra
  • Sak nummer två
  • En til sak

 

Sveriges Kommuner och Landsting har under flera år krävt ett så kallat sifferlöst tillsvidareavtal. Det innebär att det inte finns några procentsiffror som anger hur stora löneökningarna ska bli och att avtalet löper på tillsvidare.

 

I årets förhandlingar har nu frågan ställts på sin spets. Arbetsgivaren har erbjudit 2,6 procent mot att Vision i fortsättningen går med på ett sifferlöst avtal. Men det kan Vision inte gå med på säger Visions förhandlare Karl Lundberg.

 

–Vi har inte gått in i någon diskussion om 2,6 procent överhuvudtaget och det är fullständigt omöjligt för oss att teckna ett sifferlöst avtal just nu med SKL, säger Karl Lundberg.

 

Efter Visions nej till ett sifferlöst avtal har SKL lämnat förhandlingarna och vill enligt Karl Lundberg inte heller diskutera några andra frågor.

 

Hur lång tid tror du det tar innan förhandlingarna kan komma igång igen?

 

<iframe width="476" height="272" src="http://www.youtube.com/embed/vZBhU-eVs1A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

–Avtalet löper ju ut under den här månaden så jag förväntar mig att det inte tar allt för lång tid. Men det kommer inte att hända något innan påsk, det har jag väldigt svårt att se, säger Karl Lindberg.

 

När Vision lämnade sitt yrkande i december krävde man löneökningar på minst 3,6 procent på ett år. Industrifacken fick 2,6 procent i höstas och så mycket har också alla andra större avtal som blivit klara sedan dess givit.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum